roda_sten_konsthall_kvallkillar_730x500

TILLGÄNGLIGHET

Vi vill att alla skall känna sig välkomna till Röda Sten konsthall och vi arbetar för att utforma en verksamhet där alla kan delta på lika villkor. Har du frågor eller funderingar inför ett besök, kontakta oss gärna i förväg så hjälper vi dig på bästa sätt!

Nedan har vi listat de vanligaste frågorna.

Jag vill se en utställning hos er och sitter i rullstol/permobil. Går det?

- Ja visst! Med särskild transport får du lov att köra hela vägen fram till huvudentrén. Har du inte tillgång till en a-nyckel, kontakta oss så hjälper vi till med detta. Utställningarna produceras så att även den som färdas med hjul skall kunna uppleva dem på bästa sätt. Vår hiss har en öppning på 89 cm. Handikappstoalett finns i restaurangen. Golvet är ojämnt i vissa delar av lokalerna. Rullstolar kommer in i Verkstan.

Under 2013 samarbetar vi med Passalen, en ideell allmännyttig förening med syfte att driva fritidsverksamhet för barn och ungdomar med funktionsnedsättning, vid olika verkstadsaktiviteter

Jag vet ingenting om samtidskonst, kan jag besöka er ändå?

- Samtidskonsten berör den tid vi lever i och olika samhällsfrågor. Är du intresserad av din samtid är Röda Sten konsthall helt rätt ställe för dig! Vi erbjuder också lättlästa texter med en introduktion till vad samtidskonst är och olika frågeställningar att fundera vidarekring i Diskutera mera. Vår entrépersonal och våra samtalsvärdar berättar gärna mer om både samtidskonst och den utställning du besöker, eller så kan du välja att följa med på en visning.

Samtidskonsten är till för alla – och det är fritt att tänka, tycka och tolka som man själv vill.

Jag vill ta med min hund till Röda Sten konsthall. Får jag det?

- Nej, på grund av allergier tillåter vi inte djur i våra lokaler. Hundar får vänta utanför i sällskap med en matte eller husse. Ledarhundar eller servicehundar är välkomna.

Är det ”barntillåtet” på Röda Sten konsthall?

- I allra högsta grad! Vi har specialskrivna upptäcktsfärder som låter barnen uppleva utställningen och byggnaden på ett spännande sätt. Vi har också Verkstan, en plats för eget skapande där barn och vuxna arbetar tillsammans.

På Röda Sten konsthall finns gott om plats för att parkera barnvagnar. Huset tillåter lek och lite spring i benen – men vid besök i utställningen ser vi gärna att barn och vuxen går tillsammans.

I dagsläget finns inget skötbord. Be personalen i entrén om hjälp så hänvisar vi till en lämplig plats. Barnmatsburkar går bra att få uppvärmda i restaurangen.

Jag vill besöka er med en grupp som inte talar eller förstår svenska. Hur kan vi på bästa sätt uppleva utställningen?

- Texter finns tillgängliga på svenska, engelska och i ett lättläst version av svenska. Visningar kan ges på svenska och engelska och ibland på ytterligare språk. Finns det någon i gruppen som är flerspråkig, och talar svenska eller engelska, skickar vi gärna inläsningsmaterial kring utställningen i förväg.

Konsten talar alla språk och textmaterial är ett komplement, men inte alltid nödvändigt, för en upplevelse av de utställningar som visas. Vid skapande aktiviteter i Verkstan är språket inte en nödvändighet för att delta.

Vi vill gärna ta med egen matsäck, är det möjligt?

- I viss mån kan vi erbjuda plats inomhus där grupper kan äta medhavd mat. Kontakta oss i förväg så försöker vi lösa detta. Sommartid finns flera fina platser i området där egen matsäck kan ätas. Det finns även en grillplats.

Finns förvaringsplats för kläder och väskor?

- Ja. Vi har låsbara skåp på entréplan. Du behöver en femkrona som du får tillbaka.

Tar ni betalkort?

- Nej, i dagsläget tar vi inte kort. En kortapparat kommer dock installeras under 2013.